Vastuullisuus Heimossa

Heimossa tiedostamme, että yrityksillä, kuten myös meillä, on iso rooli yhteiskunnassa, ja vastuullisella toiminnalla voimme vaikuttaa isoihinkin asioihin positiivisesti ja tehdä maailmasta parempaa paikkaa elää.

Olemme sitoutuneet toteuttamaan vastuullisuussuunnitelmaan kirjattuja periaatteita kaikilla toimintamme osa-alueilla, ja luomaan sekä löytämään malleja, joilla voimme kehittää vastuullisuutta entisestään yrityksessämme.  Vastuullisuusteemamme on jaettu ekologiseen, taloudelliseen ja sosiaaliseen vastuuseen.

SOSIAALINEN VASTUU

HEIMOSSA ON HYVÄ OLLA TÖISSÄ

Sosiaalinen vastuu lähtee työntekijöistämme, ja siitä, että Heimossa on kaikin puolin hyvä olla. Järjestämme yhteistä tekemistä työajalla, kannustamme kouluttautumaan ja pyrimme panostamaan erilaisiin työsuhde-etuihin, sekä avoimiin uramahdollisuuksiin, jossa oman ammattitaidon karttuessa on mahdollista kasvattaa vastuuta.

Uniikki panostus hyvinvointiin on Heimomökki, jossa vietetään aikaa yhdessä ja luetaan myös oppimissopimukset, joiden avulla opitaan tuntemaan työkaveria pintaa syvemmältä. Jokainen jakaa elämänsä merkittävimpiä käännekohtia, joiden kautta opitaan ihmisestä uusia asioita ja ymmärretään syitä toimintatapojen taustalla. Tavoitteena on turvallinen työilmapiiri ja se, että jokainen voi aidosti olla sellainen kuin on.

HEIMO AUTTAA NUORIA TYÖELÄMÄÄN

Heimo mahdollistaa nuorille työelämäkokemuksia tarjoamalla mm. työharjoittelu- sekä TET-paikkoja. Tavoite on, että kukaan ei tule keittämään kahvia, vaan pääsee aidosti tekemään. Harjoittelupalautteissa on toistunut, että harjoittelijat ovat saaneet enemmän kuin odottivat.

Teemme myös kouluvierailuja, jossa kerromme työelämästä, media-alasta ja yrittäjyydestä. Lähtökohtaisesti vastaamme aina “Kyllä”, kun joku Tampereen seudun koulu meitä vierailulle kysyy! Heimolaiset ovat myös mukana mentorointitoiminnassa.

SPONSOROINTI- JA TUKEMISTOIMINTA

Heimon tukemistoiminta perustuu vuonna 2024 pääasiassa aika- ja työresursseihin: olemme siis varanneet tietyn määrän tunteja yleishyödyllisille tai muuten hyväntekeväisyyttä tukeville pro-bono-projekteille. 

Vuodesta 2024 alkaen tuomme työntekijöillemme mahdollisuuden tehdä hyväntekeväisyyttä työajalla. Meillä on esimerkiksi Veripalvelun Luovutamme verta työajalla -sertifikaatti.

Aikaisemmin tukemiamme kohteita ovat olleet Tampereen Pyrinnön koripallonaiset, Ammattiopisto Luovi ja onnellista vanhuutta ja samalla työtä nuorelle mahdollistava Gubbe. Lähtökohtana on, että tuella on aitoa merkitystä kohteelle.

Miten seuraamme tätä?

Miten seuraamme tätä?

EKOLOGINEN VASTUU

Suomen kaunis luonto on toiminut Heimon brändin inspiraationa ja kulmakivenä, ja tahdomme, että se tulee säilymään yhtä ihmeellisenä myös tuleville sukupolville. Tiedostamme, että sekä videoiden tuottaminen, että niiden kuluttaminen synnyttää hiilijalanjälkeä, esimerkiksi kaluston, palvelinten tuottamien päästöjen ja logistiikan muodossa.

Pyrimme pienentämään päästöjämme lukuisin keinoin, jotka lähtevät ihan tavallisesta arjesta.

Tällaisia ovat esimerkiksi jätteiden lajittelu toimistolla, turhan tulostamisen välttäminen, sähkölaitteiden sammuttaminen kun niitä ei käytetä ja taloudellinen ajotapa kuvauksiin liikuttaessa. Lisäksi Heimon toimisto sijaitsee Tampereen keskustassa, hyvien julkisen liikenteen kulkuyhteyksien päässä. Heimolaiset ovat myös erittäin innokkaita pyöräilemään työmatkoja, ja seuraammekin myös työmatkakilometrejä, jotka on kuljettu pyörällä tai jalan!

Hankimme uutta ainoastaan tarpeeseen ja pyrimme ensisijaisesti vuokraamaan tai lainaamaan tavaraa, jolloin tuetaan kiertotaloutta.

Hankinnoissa panostetaan laatuun, pitkään elinkaareen, korjattavuuteen ja myös eettiseen tuotantotapaan. Suosimme kotimaisia ja paikallisia tuottajia aina mahdollisuuksien mukaan.

Kun kalustoa joudutaan vaihtamaan uudempaan, käytöstä poistettu kalusto hävitetään ja kierrätetään asianmukaisesti.

TALOUDELLINEN VASTUU

Heimo Films on perustettu sillä ajatuksella, että haluamme työllistää huipputyyppejä ja mahdollistaa heille huippu työpaikan. Heimo onkin kasvanut jo alun viidestä perustajasta yhdeksän henkilöä työllistäväksi yritykseksi. 

Tavoitteena on tehdä kannattavaa liiketoimintaa, joka myös tulevaisuudessa mahdollistaa uusien työpaikkojen syntymistä. Toiminnan lähtökohtana on taloudellisesti kestävä ja vakaa kasvu, jossa asioita mietitään ja tehdään pitkällä tähtäimellä.

Hyödynnämme myös kumppaneidemme erityisosaamista, olivat kyseessä sitten näyttelijät tai näyttävät animaatiot, jotka täydentävät palvelutarjoomaamme.

Olemme läpinäkyviä ja tasa-arvoisia työntekijöidemme ja asiakkaidemme suuntaan. Työntekijöiden kohdalla tämä tarkoittaa avointa palkkausta ja viestintää. Heimossa esimerkiksi kaikki tietävät, paljonko toinen tienaa ja miksi. Vuoden 2024 aikana rakennamme myös palkkataulukon, jolloin jokaiselle on selvää, miten omaa palkkatasoa on mahdollista nostaa. Hoidamme verot, työntekijäkulut ja muut maksut asiaankuuluvasti ja ajallaan.

Asiakkaillemme tämä tarkoittaa läpinäkyvää hinnoittelua, avointa viestintää ja molemminpuolista palautetta, jolla autamme toinen toisiamme olemaan parempia, kasvamaan ja luomaan vaurautta ja hyvinvointia Suomeen.

Miten seuraamme tätä?

HERÄSIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Heimon markkinointipäällikkö Jesse on oikea henkilö vastaamaan!

Kiinnostuitko
vastuullisuudesta?

Haluaisitko jatkaa keskustelua puhelimitse, etäpalaverissa tai vaikkapa lounaan merkeissä?

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö oheisen lomakkeen kautta.