Eroon jännityksestä: Näin kannustat ihmisen esiintymään videolla

Morjensta!

Heimo Filmsin Heimopäällikkö Janilla oli painavaa asiaa, ja oli aika tarttua pitkästä aikaa blogi-kynään. Toimin meillä myyntijohtajana ja sen myötä aktiivisesti asiakasrajapinnassa. Saan aina välillä kuulla, kuinka joku kokee haastavaksi saada videolle esimerkiksi asiakkaan tai työntekijän esiintymään. Ei se mielestäni loppujenlopuksi ole niin hankalaa, joten ajattelin jakaa omat vinkkini, josko niistä muillekin olisi hyötyä. 🔥😊

Ensin tietty lyhyt pohjustus, miksi asiakkaita tai työntekijöitä kannattaa pyytää kameran eteen esiintymään: Tyytyväinen asiakas tai työntekijä on yrityksen paras mainos, joten kyllähän sellaista kannattaa omassa markkinoinnissa hyödyntää, kun on kyse myynnin tai henkilöstön kasvattamisesta!

Sitten asiaan!

Lähdetään liikkeelle niin sanotusti perusjutuista. Eli oli kyseessä asiakas tai työntekijä, kannattaa pitää huoli, että he ovat, ihan aidosti ja pyyteettömästi, tyytyväisiä.

Asiakas on esimerkiksi saanut konkreettista hyötyä teidän ratkaisusta ja yhteistyö on ollut muutenkin mukavaa. Työntekijän kohdalla kyse on tietysti siitä, että työntekijä aidosti viihtyy teillä, voi hyvin ja kokee työnteon merkitykselliseksi. Kun nämä perusjutut ovat kunnossa, on paljon helpompi myös pyytää sen ihmisen suositusta, myös kameralle!

Seuraavaksi, kannattaa kertoa kuvattavalle ihmiselle, ettei se kameran edessä esiintyminen oikeasti ole niin ikävää ja jännää kuin luulisi. Tai ainakaan meidän kanssa se ei sitä ole, koska me osataan tehdä siitä tilanteesta kuvattaville mukava.

Me ei keskitytä vain siihen, että valot on säädetty oikein tai kamerassa on oikeat asetukset. Me keskitytään siihen kuvattavaan ihmiseen ja että hänellä on siinä hyvä olla. Ollaankin saatu tosi paljon positiivista palautetta meidän asiakkailta ja kuvattavilta, että kuvauksissa oli hauskaa. Me pyritään myös olemaan kuvauksien osalta tehokkaita, joten kuvattavan ei tarvitse koko päiväänsä käyttää, yleensä riittää noin 2 tuntia. 🔥

\”Kuvauksissa oli rento ilmapiiri, joka helpotti kuvattavien jännitystä!\”
\"\"
Henna
Solita Oy

Ei ole missään nimessä myöskään kiellettyä kiittää asiakasta tai työntekijää siitä hyvästä, että hän teidän mainoskasvona haluaa omasta aidosta tahdostaan toimia. Kysehän ei ole tietenkään lahjonnasta, mutta esimerkiksi joku pieni asiakas- tai työntekijälahja on kiva ele. Mekin kiitetään kuvattavia jälkeenpäin yhteisistä kuvauksista Heimo Bissellä, jotka on sitten mukava korkata työpäivän jälkeen. 😊

Kannattaa myös kertoa mitä sillä valmiilla videolla aiot tehdä. Voit kertoa, että tulet käyttämään videota sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla osana myynti- tai rekryputkeasi. Asiakkaalle kannattaa myös mainita, että hän pääsee esittelemään videollasi tietysti myös itsensä ja oman liiketoimintansa, joten hyvää, positiivista näkyvyyttä on tätä kautta käytännössä ilmaiseksi tarjolla!

Ja vielä pienenä bonari-pro-tippinä: Voit myös näyttää kuvattavalle esimerkiksi jonkun meidän tekemän kokemuspohjaisen refe- tai rekryvideon. Se avaa, tunnetusti paremmin kuin tuhat sanaa, sitä mitä tuleman pitää!

Prog-It X Wolttinen – Refeboosti+ – Tältä näyttää valmis Refeboosti-referenssivideo. 


Lataa ilmaiseksi 40+1 kysymystä referenssihaastatteluun!


Lataa ilmaiseksi 30+3 kysymystä rekryvideo-haastatteluun!

Kiinnostaako myyntisi tai rekrytointisi boostaaminen kokemuspohjaisen videon avulla? Käy tutustumassa Refeboosti+ -ja Rekryboosti-kokonaisuuksiin Heimon verkkokaupassa tai ota yhteyttä meidän hurmaaviin myyntimiehiin!

Sisältömarkkinointi: Suunnittele jatkuvat sisällöt näiden kolmen vaiheen kautta
Lue lisää
Videot & SEO – videoiden hakukoneoptimoinnin ABC
Lue lisää
Videotuotannon budjetointi onnistuu Heimon vinkeillä.
Lue lisää