Julian syksy Heimolla kasvatti ja loi uusia kokemuksia

Heimossa syksyn ja loppuvuoden painaneen Julian työharjoittelujakson loppu häämöttää jo ovella, joten on hyvä aika kerrata Julian kanssa, mitä tuli oikein tehtyä. 🔥

Hello! 

Harjoittelujaksoni lähenee loppuaan, ja ajattelin kirjoittaa blogitekstin muodossa, mitä Heimolla oikein tuli lopulta tehtyä ja millaiset kaksi kuukautta minulla on ollut, ennen kuin Heimosoihtuni tältä erää sammuvat.

Ensin vähän itsestäni. Olen Julia Kenttälä, ja suoritan tällä hetkellä kaksoistutkintoa Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa. Opiskelen media-alaa, audiovisuaalista viestintää (täysin sama koulu ja tutkinto, josta Heimon Veeti on valmistunut!), jossa pääpaino on tv- ja videokuvaamisessa, kuten valaisussa, editoinnissa, äänityöskentelyssä sekä tapahtumatekniikassa.  

Itse olen kiinnostunut videotuotannosta, erityisesti kuvaamisesta, tuottamisesta ja ohjaamisesta.  

Mikä Heimo Films?

Keväällä meille annettiin koulussa tehtäväksi etsiä erilaisia AV-alan yrityksiä ja toimijoita, jossa voisi mahdollisesti suorittaa seuraavana syksynä olevan työssäoppijakson. Tamperelaisia videotuotantoyrityksiä hakiessa “Heimo Films”-niminen yritys bongahti esille.  

Kesällä laitoin sitten oman hakemuksen Heimolle ja elokuussa pääsinkin työhaastatteluun. Itselle jäi todella hyvä fiilis haastattelusta ja yrityksestä, vaikka työharjoittelupaikkaa en olisi saanutkaan. Tieto harjoittelupaikasta tuli odotettua nopeammin. 

“Suoraan syvään päätyyn ja tikkaat pois” 

Harjoittelujakson alussa olin ujo ja jännittynyt, mutta minut kuitenkin otettiin innokkaasti vastaan. Jo ensimmäisinä päivinä tuli fiilis, että olen osa Heimo-perhettä, vaikka olenkin talossa vain käymässä. Kaikki Heimolla ovat olleet minulle todella ystävällisiä ja ymmärtäväisiä minua kohtaan, joka on vaikuttanut jaksamiseen töissä huonoimpinakin päivinä. Muutamien kanssa on käyty pidempiäkin keskusteluja, ja Heimo on itselle ensimmäinen työpaikka, jossa olen saanut puhua ja olla avoimesti oma itseni. Läppäkin lentää, ja hyvä niin!

Heimo myös työpaikkana on ollut positiivinen yllätys sekä esimerkki, kuinka asioita voidaan tehdä yritysmaailmassa ja työkulttuurissa toisin. Maanantain kahvituokiot, kuulumisten kyselyt sekä Heimosparri (Heimon kehityskeskustelut) ovat yllättäneet positiivisesti.

\"WhatsApp

Tein töitä parhaani mukaan niin toimistolla kuin kuvauskentällä. Tuotantohuoneessa seuloin Heimon vanhoja materiaaleja, raakaleikkasin jo kuvattuja videoita sekä ideoin ja suunnittelin Heimon sisäisiä tuotantoja. Kuvauksissa olen päässyt valo- ja ääni-assaroimaan, kuvaamaan sekä videota että valokuvaa, haastattelemaan sekä puomittamaan.

Minulle opetettiin paljon asioita, mutta omia taitoja testattiin myös antamalla vastuuta. Jokaisesta keikasta olen selvinnyt ja saanut jälkikäteen positiivista, mutta myös kehittävää palautetta Williamilta ja Rasmukselta, joiden matkassa olin mukana. Jokainen kuvauskeikka on erilainen ja kokemuksia rikastuttava. Tein myös näyttötyön Heimolla. Minulla oli koko ajan paljon ja sopivasti tekemistä, joten ei ole valittamista työtehtävien vähäisyydestä tai paljoudestakaan!

Minut myös palkittiin harjoittelujaksoni aikana Kuukauden Päälliköksi (marraskuu 2022), joka oli minulle jonkinlainen saavutus ja merkki siitä, että olen oikeasti tehnyt hyvin töitä.

Kuvaajaksi kasvatettu 

Olen oppinut Heimossa paljon niin modernista yrityskulttuurista kuin AV-alan työtehtävistäkin kevyemmissä tuotannoissa. Pääsin harjoittelujakson aikana n. 20 eri kuvauskeikalle ja olemaan kahdessa Heimon sisäisissä projekteissa vetovastuussa. Opin kaiken, minkä halusinkin Heimolla oppia ja enemmänkin. Kiitos siitä!

\"6cf04854-1604-46dc-9f90-3afc7c878f94-2\"

Harjoittelujakson aikana on ollut myös paljon omaa henkistä kasvua. Opin, että aina ei tarvitse tehdä töitä sata lasissa, vaan voi joissakin kohtaa ottaa rennosti ja nauttia hetkestä. Aina voi kysyä apua, eikä laadukasta palvelua ei tuoteta yksin, vaan yhdessä tiiminä. Tärkeintä Heimolle oli, että minä itse opin Heimolla, eikä niinkään se, kuinka ammattitaitoinen olin ennen Heimolle tuloani.  

Takaisin kouluun 

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja tammikuussa palaankin takaisin Mediapolikselle suorittamaan toisen vuoden opintoja purkkiin. Katsotaan, mihin seikkailuihin elämä vie mennessään.

Tulen jatkossa muistamaan Heimon työpaikkana lämmittävänä nuotiotulena täynnä ikimuistoisia hetkiä. Reppuun pakkaan mukaan Heimon toimintatapojen lisäksi kaikkien Heimolaisten antamat viisaat elämän opit, vinkit sytyttävään videotuotantoon ja kokemukset ihmisinä. Teitä tulee järjetön ikävä!

Kiitos vielä Tredu & HeimoFilms Crew! 

– Julia 

Iso kiitos Julialle kuluneesta syksystä koko Heimon puolesta, ja menestystä opintoihin sekä kaikkeen, mitä elämä ikinä tuokaan tullessaan! 🔥

Veeti Marjamäestä tuli Heimo Filmsin uusi tuotantojohtaja.
Lue lisää
xr:d:DAFs_4jFmos:51,j:2727354517664336048,t:24041511
Lue lisää
blogi_vuosikatsaus
Lue lisää