VIDEOKUVAAJAT.FI – YHTEISÖLLISEMPÄÄ VIDEOTUOTANTOA

Heimon tämän viikon blogissa kehityspäällikkömme Jyri esittelee yhtä tämän hetken isoimmista projekteistaan: videokuvaajat.fi-alustaa. Alustan ideana on yhdistää videopalveluja tarvitsevat tahot ja pienemmän, niitä tarjoavat toimijat. Annetaan Jyrin kertoa lisää:


Ensimmäiset askeleet kohti päämäärää ovat usein innostus ja kiinnostus aihetta kohtaan, niin myös videokuvaamisessa. Aloitin itse videokuvaamisen myöhäisessä vaiheessa ja pääsin osallistumaan kuvaamiseen drone-lentämisen kautta. Drone-lentäminen oli se mikä sytytti ja ihailtavat videot tuottivat mielihyvää. Taivaalta katsottuna maapallo näyttää niin paljon upeammalta kuin maan päältä. Pelkästään kuvat eivät kuitenkaan olleet ainoat syyt miksi drone-lentämiseen hurahti. Kiehtova uusi teknologia ja pienen pojan tapainen innostus ovat ajaneet nykyiseen pisteeseen.

Videokuvaaminen on nykypäivänä helppoa ja moni lähettää sosiaalisessa mediassa mieluusti videon kuulumisistaan tai jakaa sen koko seuraajakunnalle. Videokuvaamiseen soveltuva puhelin löytyy nykyisin lähes jokaisen taskusta, ja hyvälaatuista kuvaa saadaan aikaan pienilläkin kameroilla. Suurimman merkityksen antaa videon sisältö ja sen tuoma nopea informaatio, jota on helppo ymmärtää. Videokuvauksen parhaita puolia on sen tuoma tunne asiaan tai aiheeseen. Tunnelman välittäminen on tärkeää, siksi myös yritykset haluavat panostaa videotuotantoon. Videoita kohtaan tarvitaan intohimoa ja pieni pala luovuutta.

Videokuvalla rakennettu tarina herättää katsojassa voimakkaampia tunteita kuin kuvat ja kirjoitettu teksti. Tunteiden herättäminen on iso osa päätöksentekoa. Kun tämä liitetään yrityksen tavoitteiden ja liiketoiminnan ymmärtämiseen usein lopputulos on hyvä ja myös asiakas on tyytyväinen.

Videotuotantoa voi joko harrastaa, tai työllistää sillä itsensä palkkiota vastaan. Rakastamasi laji vaatii kuitenkin sen, että joku sinut löytää. Olemme kehittäneet videotuottajille helpomman tavan olla löydettävissä. Tarkoituksena on helpottaa yhteydenottoja ja parantaa tapoja tehdä harrastuksesta tuottavaa, tai jopa rakentaa tulevaisuus kokonaan uudella tapaa harrastuksen ja jo olemassa olevan ammattitaidon kautta. Vaikka Heimo Films on itsekin videotuotantoyritys, on meillä myös yhteiskunnallinen tavoite. Tavoitteen on tarkoitus kehittää reilua kilpailua tekijöiden välille ja samalla mahdollistaa työnteko omalla kotiseudulla ilman isoja kustannuksia.

VIDEOKUVAAJAT.FI

Halusimme kehittää palvelun, jonka kautta voidaan tukea videotuotannon myyntiä ja lähteä rakentamaan Heimo arvoissakin mainittua yhteisöä. Haluamme olla tukena muille yrityksille omilla vahvuuksillamme ja tarjoamallamme palvelulla on toivottavasti positiivinen vaikutus. Heimo Filmsin oma visio on olla yhteisöllisin videotuotannon yritys, joka mahdollistaa töitä myös muille. Olemme aktiivisia myynnissä ja pyrimme jakamaan työtä videotuotannon parissa myös eteenpäin mahdollisimman paljon.

Videokuvaajat.fi-palvelun tavoitteena on myydä palveluun kirjautuneiden videotuottajien ja tuotantoyhtiöiden palveluita videotuotantoa tarvitseville. Olemme linkki tuottajien ja asiakkaiden välillä ja helpotamme ihmisiä löytämään oikeat palvelut siellä missä niille on tarvetta.

Tarkoitus on tehdä myyntiportaali, jossa asiakkaat voivat tilata ja jättää tarjouspyyntöjä ilmaiseksi. Palvelu toimii myös meidän liiketoiminnan kehittämisen työkaluna ja antaa mahdollisuuden tarjota töitä laajemmalle ryhmälle freelancereita. Palvelu tarjoaa tuotantoyrityksille lisäarvoa tarjottavan datan kautta, joka edistää tuottajan toimintaa sekä antaa mahdollisuuden kilpailla toisia yrityksiä vastaan reilun pelin hengessä. Päämääränä palvelulla on tulevaisuudessa olla kansainvälisesti noteerattu alusta, jolla on asiakkaita jokaiselta mantereelta.

Kehittämistyössä olemme mahdollistaneet opiskelijoille harjoitustyön ja innokkaat yliopisto-opiskelijat ovat päässeet rakentamaan omaa ammattitaitoaan aidon projektin kanssa, jolla on aitoa arvoa koko videotuotantoyhteisölle Suomessa. Työ on ollut harjoitustöistä poikkeava silläkin tapaa, että tässä työssä käytetyt teknologiat ovat IT-alalla uusimpia. Helpon ja tehokkaan työnteon mahdollistava tekniikka valmistaa hektiseen työelämään. Opiskelijoiden palaute ja käytetty panos on ollut Videokuvaajat.fi:lle erittäin arvokasta. On hienoa nähdä millä tavalla opiskelijat omistautuvat työn pariin.

Tällä hetkellä palvelu on testiasteella ja julkisena. Palvelun protoversio löytyy osoitteesta www.videokuvaajat.fi.

Veeti Marjamäestä tuli Heimo Filmsin uusi tuotantojohtaja.
Lue lisää
xr:d:DAFs_4jFmos:51,j:2727354517664336048,t:24041511
Lue lisää
blogi_vuosikatsaus
Lue lisää