VIDEOT OSANA YRITYKSEN MYYNTIPROSESSIA VUONNA 2020

Yritys voi hyödyntää videoita sen markkinoinnissa, myynnissä, rekrytoinnissa, viestinnässä ja oikeastaan ihan kaikessa, jossa halutaan tehokkaalla ja toimivalla tavalla välittää tietoa, tunteita tai mielikuvia. Onkin tutkittu, että jopa 96% ihmisistä katsoo mieluummin videoita, kuin lukee perinteisiä tuote- tai palveluesitteitä (Wyzowl 2019). Tässä kirjoituksessa perehdymme, kuinka videoita voi ja kannattaa hyödyntää suoraan myynnin työkaluna osana myyntiprosessia ja asiakasviestintää.

Videotervehdyksellä eroon kylmäsoitoista

Tiedätkö mikä on myyjän ja etenkin potentiaalisen asiakkaan mielestä ikävää? Jäinen kylmäsoitto!  Älä siis tee sitä, koska se ei ole ensinnäkään kannattavaa, eikä toiseksi kenenkään mielestä kivaa. Videot toimivat tässä äärimmäisen hyvänä työkaluna, koska voit esimerkiksi kuvata itsestäsi videotervehdyksen, jonka toimitat potentiaaliselle asiakkaalle sähköpostilla ennen ensikontaktin ottamista. Videotervehdyksessä voit reippaasti esitellä itsesi, asiasi ja miksi haluat tervehdyksen vastaanottajan kanssa keskustella. Onnistuneen tervehdyksen toimituksen jälkeen soittaminen on jo huomattavasti helpompaa, koska puhelun vastaanottaja osaa yhdistää sinut ja videotervehdyksen.

Videot osana toimivaa viestintää

Myynnissä on äärimmäisen tärkeää rakentaa luottamusta potentiaaliseen ostajaan, jotta ostopäätöksen tekeminen on mahdollisimman helppoa. Tämän luottamuksen rakentamisen tärkeänä elementtinä on toimiva ja aktiivinen viestintä. Videon avulla pystyt syventämään viestintää ja erottumaan eduksesi. Hyvä tilaisuus hyödyntää videotervehdystä on esimerkiksi myyntiprosessin tarjousvaiheessa. Myyjä voi esimerkiksi toimittaa tarjouksen oheen videon, jossa avataan omia ajatuksia tulevasta toteutuksesta ja kerrataan vielä tarjouksen pääkohdat. Video voi täten korvata perinteisen sähköpostin saateviestin.

Videotervehdys kilpailuetuna

Kilpailun kiristyessä alalla kuin alalla, on tärkeää panostaa yhä enemmän niihin pieniinkin asioihin, joilla erottua ja luoda kilpailuetua. Ei enää riitä, että kirjoittaa pari sähköpostia, toimittaa tarjouksen PDF-liitteenä ja jää aggressiivisesti odottamaan ostajan ostopäätöstä. Myyjän tulee nähdä vaivaa ja osoittaa potentiaaliselle ostajalle, että aidosti välittää ja haluaa olla auttamassa. Personoitu ja kohdennettu videotervehdys osana myyntiprosessia tuleekin yllättämään asiakkaan aidosti.

Näin teet oman videotervehdyksen

Videotervehdyksessä sinun tulee pääasiassa panostaa laadukkaaseen sisältöön. Välitä videolla omana itsenäsi hyvää fiilistä ja napakkaa asiaa. Tee videosta max. 2-3 minuutin pituinen. Kohdenna video ja puhuttele asiakasta. Riittävän hyvän kuvan- ja äänenlaadun saavutat tällaisessa toteutuksessa jo vähän paremmalla älypuhelimella. Kuvaa hyvin valaistussa tilassa ja varmista, ettei tila kaiu liikaa. Kameran voit asettaa esimerkiksi kolmijalalle vaakatasoon kuvaamaan. Videosta pääset helposti leikkaamaan ylimääräiset kohdat pois älypuhelimen omalla muokkaustyökalulla. Lataa video piilotettuna esimerkiksi yrityksen YouTube-tilille ja lähetä se asiakkaalle linkkinä.

Jos taas haluat säästää omaa aikaasi ja panostaa ”vähän” enemmän laatuun, me heimolaiset autamme mielellään!

-Heimopäällikkö

Lähteet: https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2019/

B2B-myyntiprosessi voi saada uusia ulottuvuuksia videoiden avulla
Lue lisää
refeblogi2
Lue lisää
eetu_blogi
Lue lisää