LinkedIn ja videot 2021 – Stories tulee, oletko valmis?

LinkedIn, tuo Suomessa vielä uudehko, monipuolisen jännittävä ja ehkä vähän pelottavakin kanava. Siellä voi päästä keskustelemaan isojenkin päättäjien tai julkkisten kanssa, rakentaa massiivisen verkoston kiinnostavia ihmisiä, löytää itselleen työpaikan tai tehdä menestyksekästä myyntiä edullisesti ja tehokkaasti.

Heimo Filmsin myynnistä suurin osa tehdään tällä hetkellä LinkedInin ja sen verkostojen kautta, eikä se ole sattumaa. Hyvin hoidettu LinkedIn maksaa siihen käytetyn ajan moninkertaisesti takaisin.

LinkedInissä, kuten muissakin somekanavissa, videot ovat tehokas keino saavuttaa näkyvyyttä omille julkaisuille. Algoritmit suosivat videosisältöä, erityisesti 30 sek – 5 min pituisia videoita. Ne ovat myös oiva tapa tuoda omaa persoonaa tai yrityksen brändiä esille aivan eri tavalla uskottavasti, mikä herättää keskustelua ja kerää sitoutumisia, jolloin julkaisu näkyy yhä vain enemmän.

Wyzowlin tutkimuksessa LinkedIn nähtiin myös markkinoijien keskuudessa kaikista menestyksekkäimpänä kanavana markkinoida videoilla, kun peräti 87 % vastaajista koki saavuttaneensa menestystä videoiden avulla.

Miten sitten tehdään menestyksekästä videosisältöä ”Linkkariin” 2020-luvulla? Entäpä ne Storyt, joita otsikossa mainostettiin? Ne kiinnostanevat eniten, joten lähdetään siitä liikkeelle!

1. LinkedIn Stories

Instagramista, Facebookista, Snapchatista ja jopa Whatsappista tutut lyhyet Story-, eli tarinapäivitykset tekevät tuloaan myös LinkedIniin. Ominaisuus lisätään palveluun vähitellen maa kerrallaan, ja odotettavissa on, että myös Suomi olisi vuorossa ensi vuoden aikana.

Storyjen avulla luot lyhyiden (max. 20 sek) videoklippien tai kuvien avulla sisältöä, joka on näkyvissä 24 tunnin ajan, kunnes katoaa. Instagramin tapaan LinkedIn-tarinoihinkin voi lisätä tarroja, aktiviteetteja ja muita härpäkkeitä.

Helppo tapa päästä liikkeelle Storyjen kanssa on ”Päivän kysymys”-ominaisuus. Tällä saat valtavat määrät huomiota, koska LinkedIn boostaa uutta ominaisuuttaan luonnollisesti valtavasti. Samalla Storyistä tulee rutiini itsellesi. Suositus onkin julkaista päivittäin, jotta pysyt yleisön mielessä.

Stories kannattaa ottaa haltuun HETI, koska kaikki eivät sitä tee. Näin pystyt erottumaan, kun kilpailu ei ole vielä niin kovaa ja saavutat sitoutuneen seuraajakunnan tarinoillesi.

Storyt ovat ainakin alkuvaiheessa käytössä vain mobiililaitteilla, mistä pääsemmekin seuraavaan otsikkoon…

2. … optimoi mobiilikokemukseen!

LinkedIn-videot kannattaa alkaa vähitellen optimoida mobiilikatsojille. Vaikka kyseessä on ammattilaisalusta, selataan sitä yhä enemmän mobiililaitteilla. Suosi siis kuvasuhteissa mobiilia tai 4:5-kuvaa, jolloin videosi valtaa suuremman osan katsojan näytöstä ja lisää videoon tekstitykset, koska valtaosa katsoo niitä ilman ääniä.

3. Suoraan asiaan!

Videoihin ei kannata tehdä pitkiä johdatuksia, vaan asiaan mennä suhteellisen nopeasti. Vuonna 2017 videoita katsottiin keskimäärin vain 10 sekuntia, minkä jälkeen katsoja vaihtoi huomionsa muualle. Kerro siis heti alkuun, mistä on kyse!

Lisäsekunteja voit pelata napakalla ja kiinnostavalla tekstillä, jonka kirjoitat videojulkaisun yhteyteen, sekä videon thumbnail-kuvalla, joka näkyy ennen, kuin itse video lähtee pyörimään. Panosta siis näihin!

4. Markkinoi, mainosta ja jopa vähän tyrkytä!

Muista, että työ ei lopu siihen, kun kuvaat ja julkaiset videon, vaan oikeastaan vasta alkaa siitä. Tuo julkaisuasi esiin linkkaamalla sitä sopiviin asiayhteyksiin muiden postausten kommenteissa, jaa aikaisempaa julkaisua uudelleen ja suosittele ihmisiä katsomaan videotasi. LinkedIn-julkaisujen elinkaari on lyhyt, mutta hyvä video tuo sille lisäaikaa, varsinkin jos jatkat liikenteen ohjaamista videoon.

5. Laatua laatutietoisille

LinkedIn on ammattilaisalusta, joten panosta siihen, että videoidesi laatukin on ammattimaista. Tämä ei tarkoita, että jokaisen videon pitäisi olla leffatason tuotantoa bengalintiikereineen, ilotulitteineen ja kalliine autoineen, vaan ihan perusasioita.

Huolehdi, että kameran tarkennus on kunnossa ja kuva vakaa, käytä kuvatessasi riittävää valaistusta ja varmista, että ääni kuuluu selkeästi ja hyvin. Nykyään jokaisella älypuhelimellakin voi leikata videon alusta ja lopusta ns. löysiä pois, tämä kannattaa tehdä myös. Jos videolla on ”puhuva pää”, varmista, että puhuja osaa vuorosanansa ja pystyy esiintymään luontevasti.

Isommissa kokonaisuuksissa, vaikuttavissa efekteissä ja kuvallisessa tarinankerronnassa kannattaa rohkeasti pyytää apua ammattilaisilta, niin saadaan varmasti viesti välitettyä laadukkaasti.

Heimo Films tarjoaa myös LinkedIn-valmennusta, jossa saat valmentajaksesi itse Heimopäällikkö Janin. Valmennuksen hinta on 450 € + alv., sisältäen tietysti tyytyväisyystakuun. Tutustu lisää ja varaa oma valmennuksesi Heimon verkkokaupasta.

Sisältömarkkinointi: Suunnittele jatkuvat sisällöt näiden kolmen vaiheen kautta
Lue lisää
xr:d:DAFs_4jFmos:45,j:8857877466473921661,t:24032615
Lue lisää
B2B-markkinointi orgaanisessa somessa
Lue lisää