Videot tulevat LinkedIniin toden teolla, kuten oli ehkä ennustettavissakin tapahtuvan ennemmin tai myöhemmin. Tarkemmin sanottuna Reels- ja TikTok-tyyppiset, lyhyet pystyvideot vaikuttaisivat vakiintuvan formaatiksi, ainakin mitä beta-testaus antaa olettaa.
Olet mahdollisesti huomannutkin mobiililaitteella LinkedIniä selatessasi Videoita sinulle -osion, ja/tai alapalkkiin ilmestyneen video-ikonin. Voi yhtä hyvin olla myös, että et ole huomannut mitään tällaista. Syy siihen voi olla, että ominaisuus on toden totta vasta beta-testausvaiheessa, ja kaikilla nämä uudet, beta-vaiheessa olevat ominaisuudet eivät vielä näy, vaan ilmestynevät eri käyttäjille hieman vaiheittain. Yleisesti ei ole tiedossa, millä perusteella LinkedIn valitsee beta-käyttäjät.
Lisäksi Video Feed toimii ja näkyy ainakin toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla.
Tältä näyttää Linkedinin videosyöte.
Videosyöte-näkymän lisäksi videoita pääsee selailemaan ihan vaan siten, että etsit puhelimella syötteestäsi jonkin videon, avaat sen ja lähdet swaippailemaan alaspäin, kuten TikTokissa. Ainakaan vielä tässä vaiheessa tarjolla ei ole erillistä näkymää, jossa videoita voisi esimerkiksi hakea, vaan algoritmi suosittelee videoita, joiden se arvelee sinua kiinnostavan.
Videot LinkedInissä – taustaa
LinkedIn on omaksunut muiden some-alustojen trendejä aina vähän jälkijunassa, tästä esimerkkinä pari vuotta takaperin torsoksi jäänyt Story-osio, joka sitten poistuikin vähin äänin. Viime vuosina lyhyet pystyvideot ovat vallanneet somemaailmaa hurjalla tahdilla, ja voitaneen sanoa, että oli vain ajan kysymys, koska pystyvideot saapuvat kunnolla myös LinkedIniin.
Aikaisemmin Linkedin-syötteeseen on voinut jakaa videoita normaalien postausten yhteydessä, ja ne ovat myös näkyneet osana normaalia postausvirtaa. Erityisen isossa osassa videosisältö ei ole Linkedinissä ollut, ja julkaisutyökalu onkin ollut aavistuksen kömpelö käytettävä.
Yleistyessään LinkedIn-videot ovat oikea jackpot sisällöntuotantoon, ja eritoten videosisältöön panostaville B2B-markkinoijille: LinkedInistä päättäjäkohderyhmä löytyy ”työmoodissa” paremmin kuin mistään muusta kanavasta, ja nyt se päästään tavoittamaan myös videoilla entistä tehokkaammin.
Tämä tiedetään nyt
Kuten todettua, videosyöte on vasta beta-vaiheessa ja sen toiminta voi vielä vaikuttaa hitusen epäjohdonmukaiselta. Videosyöte on tarjoillut ainakin tässä beta-vaiheessa myös yrityssivujen jakamia videoita, joka voi olla tervetullut mahdollisuus muutoin helposti vaatimattomiin lukuihin jäävien yrityssivujenkin markkinointiin.
Kenelle?
Videoita LinkedInin voivat postata kaikki käyttäjät, sekä myös yrityssivut. Alkuvaiheessa syöte näytti oikeastaan vain suosittujen ulkomaalaisten sisällöntuottajien videojulkaisuja, mutta viime aikoina se on alkanut tarjota myös suomalaisten, seuraamiesi julkaisijoiden sisältöä, sekä henkilökohtaisilta-, että yritystileiltä.
Muista, että videosyötettä voi selata ja se on näkyvissä ainoastaan mobiililaitteilla!
Miten?
Ainakaan vielä videoita ei voi postata erikseen videosyötteeseen, vaan teet videojulkaisun aivan kuten minkä tahansa Linkedin-postauksen, liität vain videon mukaan. Ei tiedetä, millä perusteella algoritmi valitsee Video Feediin päätyvät videosisällöt, etkä myöskään erikseen pääse itse näkemään, onko julkaisemasi video päätynyt myös videosyötteeseen. Ainakaan tähän saakka syötteeseen eivät ole päätyneet esimerkiksi jonkun yhden käyttäjän kaikki videot, vaan yksi saattaa päästä sinne, kun toinen taas ei.
Vaikuttaisi, että LinkedIn arvottaa erityisen paljon videoiden katseluun käytettyä aikaa siinä, mitä sisältöä se käyttäjille suosittelee. Kannattaa siis pyrkiä tekemään sisältöä, jonka parissa katsoja viihtyy ensisekunteja pidempään!
Videosyöte ei ole pelkästään pystyvideoille, vaan siellä näkyy myös vaaka- ja neliökuvasuhteessa olevia videoita. Syötettä kuitenkin selataan mobiililaitteilla, joten pystyvideo voi olla tehokkain vaihtoehto, koska se täyttää katsojan koko ruudun.
Mitä?
Oletettavasti LinkedInissä videot tulevat olemaan jo ihan kohderyhmänkin vuoksi sisällöltään asiapitoisempia, kuin vaikka Instagram Reelsissä ja TikTokissa. Tästä huolimatta ne kannattaa tehdä viihdyttävällä, selkeällä ja havainnollistavalla tavalla, mennä suoraan asiaan heti alussa ja kiteyttää olennainen.
Lyhytvideoiden ei tarvitse olla laadullisesti mitään leffatasoa, vaan monesti puhelin, hyvä mikki, riittävä valo ja tektitykset riittävät toimivan pätkän tekniseen toteutukseen vallan mainiosti. Videoissa korostuukin monesti autenttisuus.
Miksi?
Kaiken kaikkiaan hyöty on helppo kiteyttää siihen, että huippusuosittu ja tehokas lyhytvideoformaatti on nyt mahdollista tuoda myös siihen kanavaan, missä yrityspäättäjät ovat ns. ”työmoodissa”.
Videon edut sitouttavuuteen ja huomioarvoon liittyen ovatkin jo yleisesti tiedossa, joten niitä on turha avata tässä sen syvällisemmin. Kun tähän lisätään se fakta, että eri somealustat, kuten LinkedIn, boostaavat lähtökohtaisesti aina sisältöä, jota toteutetaan niiden uusien ominaisuuksien ympärille, niin lienee melko no-brainer, että tähän kelkkaan kannattaa hypätä etujoukoissa!
Videosyöte voi antaa myös täysin uuden elämän ja avata täysin uudenlaisia mahdollisuuksia yrityssivuille, joiden julkaisujen orgaaninen näkyvyys on jäänyt LinkedInissä monesti vaatimattomaksi.
Ei ole vielä tiedossa, koska videosyöte on täysimääräisesti ”valmis” ja koska siitä saadaan virallista lisätietoa. Jäämmekin mielenkiinnolla odottelemaan, testailemaan ja suunnittelemaan, miten ottaa uudesta ominaisuudesta potentiaali irti!