5 vinkkiä: Näin syntyy hyvä rekryvideo

Näin syntyy vakuuttava rekryvideo

Rekrytointi on nykyään yhä enemmän verrattavissa myyntityöhön, ja samaan tapaan kuin asiakasmarkkinointi tukee myyntiä, on monikanavainen, laadukas ja houkutteleva rekrymarkkinointi noussut olennaiseksi osaksi rekrytointiprosessia. Massiivisen tehokas väline rekrymarkkinointiin ja -viestintään on luonnollisesti rekryvideo.

Miksi? Videot formaattina jatkavat suosionsa kasvattamista käytännössä kaikissa digitaalisissa markkinointikanavissa, ja syystä. Niiden on mitattu sitouttavan, kiinnittävän huomiota ja johtavan myös toivottuihin call-to-actioneihin reippaasti useammin, kuin esimerkiksi kuva- tai tekstisisältöjen.

Videolla tiivistät viestisi napakkaan ja kiinnostavaan pakettiin, jossa sitä vahvistavat myös ilmeet, äänenpainot ja eleet, sekä näyttävä ja havainnollistava kuvituskuva, esimerkiksi yrityksesi arjesta.

Kokosimme tähän blogitekstiin viisi vinkkiä siihen, miten syntyy onnistunut rekryvideo! 

1. Osallistaminen

Osallista työntekijäsi esiintymään rekryvideolla. Potentiaalinen hakija samaistuu videoon aivan eri tasolla, kun siinä esiintyy ja kokemuksistaan juttelee mahdollinen tuleva työkaveri!

Tämän lisäksi henkilöstöä kannattaa osallistaa videon suunnitteluun, se tuo myös olemassaoleville työntekijöille tunteen siitä, että he pääsevät vaikuttamaan yrityksessä, heidän näkemystään arvostetaan ja heihin luotetaan.

Lue Heimon kolme vinkkiä haastattelumuotoisen rekrymarkkinoinnin sisältöihin!

2. Kohdentaminen

Kohdenna videon sisältö siten, että se puhuttelee potentiaalista hakijaa mahdollisimman suoraan. Älä siis yritä kertoa kaikkea kaikille.

Jos esimerkiksi haetaan ihmisiä tiettyyn pestiin, kannattaa rekryvideolle esiintymään ottaa vastaavissa tehtävissä työskentelevää väkeä, jotka osaavat kertoa käytännön työstä mahdollisimman hyvin.

Mieti kenen huomion yrität kiinnittää. B2B-asiantuntijatehtäviin tekijää etsittäessä olennaista ei ole välttämättä että video hassutellaan viraaliksi asti, vaan että se tavoittaa ja puhuttelee juuri haluttua kohderyhmää.

Muista myös, että kohderekrytoitavasi on hyvin mahdollisesti jo töissä toisessa yrityksessä, joten huomioi tämä rekryvideon suunnittelussa: mieti puhutteletko työnhakijoita vai yritätkö kiinnittää kilpailijallasi työskentelevät tekijän huomion.

3. Rohkeus

Älä pelkää erottua! Kilpailu on kovaa ja sisältöä ovat kaikki kanavat pullollaan, joten kädenlämpöisellä pätkällä on vaikea erottua. Tuo rohkeasti esiin yrityksesi erityispiirteitä, haasta työntekijäsi kertomaan niistä värikkäästi ja ole avoin.

Video myös antaa mahdollisuuksia näyttää ja viestiä näistä hauskalla ja muuten kiinnostavalla tavalla. Hyödynnä siis visuaalisuutta. Olisi hienoa, jos rekryvideossa olisi edes yksi erityinen seikka, joka jää jokaisen katsojan mieleen ja jonka katsoja yhdistää jälkeenpäin mielessään yritykseesi. Muista siis yrityksen brändiin sopiva viestintä myös rekryvideoissa!

4. Monikanavaisuus

Markkinointi on nykypäivänä monikanavaista, niin myös rekrymarkkinointi. Tämä on syytä huomioida myös rekryvideossa. Lähde liikkeelle siitä, että mietit missä kanavissa kohderyhmäsi on. Selvitä, millaisia erityispiirteitä kanavilla on; nojaavatko ne esimerkiksi lyhytvideoihin, katsotaanko videoita pysty-, vaaka- vai kenties neliö-formaatissa.

Rakenna rekryvideo julkaisukanavan vaatimusten mukaisesti siten, että ne soveltuvat mahdollisimman hyvin muun kanavassa kulutettavan sisällön sekaan. Pystyvideoita puhelimella selaileva ei nimittäin viitsi kääntää puhelinta vaakatasoon nähdäkseen mainoksesi, vaan siirtyy seuraavan sisällön pariin.

Samoista materiaaleista saadaankin melko vaivattomasti tehtyä monta eri versiota videosta, autamme oikeiden formaattien toteutuksissa mielellämme! 🔥

5. Läpinäkyvyys

Viimeiseksi: viesti yrityksestäsi myös työnantajana aidosti ja läpinäkyvästi. Nykypäivän ihmiset näkevät päivittäin niin paljon mainoksia ja muuta sisältöä, että erottavat aidon sisällön kaunistellusta. Älä siis laita sanoja videolla esiintyvän henkilön suuhun, vaan anna tämän kertoa itse.

Pelkkä yletön kehuminen ylisanoin ilman perusteluita ei luo erityisen uskottavaa kuvaa yrityksestä, vaan saattaa jopa nakertaa katsojan luottamusta. Muutamia kysymyksiä, joiden avulla haastat työntekijäsi pohtimaan myös työnantajan kehityskohteita rakentavasti, löydät Heimon 30+3 kysymystä rekrymarkkinointiin -oppaasta

 Lataa ilmaiseksi Heimon 30+3 kysymystä rekrymarkkinointiin!

Kaipaatko jeesiä rekryvideoiden kanssa? Anna meidän auttaa!

Palveluvalikoimaamme kuuluvat Rekryboosti+ -rekrytointivideot, jonka toteutuksen voit tilata vaikka suoraan verkkokaupastamme!

Vaihtoehtoiseseti voit jättää tarjouspyynnön tai laittaa suoraan viestiä myyntitiimillemme, niin saadaan hommat alulle sitäkin kautta! 🔥

 

Lisää rekryvideoista ja työnantajabrändin viestinnästä:

Videot LinkedIniin – Mitä pitää tietää?
Lue lisää
Kestävä tönantajabrändi rakentuu sisältä ulos
Lue lisää
Yritysesittelyvideo on kasvun sveitsiläinen linkkuveitsi -otsikkoteksti. Kuvassa myös linkkuveitsi-ikoni ja Heimon myyntijohtaja Jani Bieck.
Lue lisää