Hyvä rekryvideo houkuttelee hakijoita ja karsii virherekrytointeja

Rekryvideo houkuttelee ja karsii

Rekrytointiviestintä kasvattaa jatkuvasti osuuttaan media- ja mainostilasta. Koska ihmiset ovat yritykselle kuin yritykselle sen tärkein voimavara, on rekrytointiprosessiin alettu panostaa uudella tavalla, ja avainasemassa on onnistunut viestintä. Viestinnän tehokas työkalu on rekryvideo, joka toimii monikanavaisesti ja kiinnittää potentiaalisten hakijoiden huomion, mutta myös karsii hakijoita, jotka eivät yrityksen arvomaailmaan istu.

Rekryvideo on moderni ja monikanavainen työkalu

Rekryvideot ovat parhaimmillaan rekrymarkkinoinnin työkaluna. On yleisesti tunnustettu fakta, että videot kiinnittävät huomion ja sitouttavat yleisöä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa muita sisältötyyppejä paremmin, mutta edut eivät jää siihen.

Uniikin rekryvideoiden avulla työpaikan ilmapiiri ja sen erilaisuus kilpailijoihin nähden välittyvät ja työpaikka erottuu kliseisten stock-kuvien merestä. Videolla ääneen pääsevät hakijan mahdolliset tulevat työkaverit, ja myös työtehtävää voidaan havainnollistaa yksityiskohtaisemmin ja konkreettisemmin. Erityisesti nuorempi sukupolvi kuluttaa huomattavasti mieluummin videota kuin lukee pitkiä tekstejä, joten miksi et siis viihdyttäisi ja sitouttaisi katsojaa samalla, kun jaat tärkeää informaatiota, ja houkuttelet potentiaalista hakijakantaa sisältöjesi pariin.  Monipuolinen medioiden hyödyntäminen on low risk – high reward -tyyppinen investointi. 

Rekrytointivideon tuotanto itsessäänkin voi sitouttaa olemassa olevia työntekijöitä, sekä parhaimmillaan antaa myös Sinulle tärkeää informaatiota siitä, miten he kokevat työpaikkansa tai -tehtävänsä.

Miten alkuun rekryvideon kanssa?

Onnistuneen rekryvideon suunnittelu lähtee liikkeelle siitä, että määrittelet kanavat ja sisällöt, joissa videota aiotaan käyttää. Selvitä ja tutki, missä kanavissa potentiaaliset työntekijät ovat ja aikaansa viettävät, ja määritä kanavat sen mukaan. Eri kanavissa toimivat erityyppiset videot, joten tämä on tärkeää ennen kuin kuvataan sekuntiakaan.

Muista videon kohderyhmää määritellessä myös, että potentiaalinen työntekijäsi voi olla esimerkiksi kilpailijalla jo töissä. Määritä siis tekijät, joita haluat tuoda esiin kärkenä erottuaksesi kilpailijoista eduksesi. Tee videosta rohkeasti yrityksesi näköinen, mutta muista kohderyhmä, jota puhuttelet!

https://vimeo.com/641143364

Esimerkkivideo: Rekryboosti – Discmania

Rekryvideon punainen lanka: Älä tee yritysesittelyä, joka ei puhuttele ketään vaan valitse näistä kolmesta kulmasta

Rekryvideon voi rakentaa kolmen eri lähestymiskulman ympärille: Voit esitellä videossa pääosin työtehtäviä, niiden vaatimuksia ja mahdollisuuksia, työntekijöitä eli ihmisiä, joiden kanssa potentiaalinen hakija pääsisi työskentelemään ja tätä kautta myös työkulttuuria, tai rakentaa videon kokonaan yksittäisen täsmärekryn tarpeisiin, jolloin se on kohdennettu puhuttelemaan juuri tietyntyyppistä ammattilaista.

Tämän mahdollistaa se, että rekryvideon käyttöikä on yleensä melko lyhyt ja toteutukset verrattain kevyitä, eli se on äärimmäisen kustannustehokas tapa rekryviestintään. Näin niissä voi käyttää rohkeasti työntekijöitä, ilman pelkoa siitä, että nämä ovat jo hypänneet uusiin haasteisiin, kun video laitetaan julki ja sisältö näin osittain epärelevanttia.

Kun haet suoraan rekrytointeja tee hakemuksen jättäminen helpoksi ja viesti, kuinka töihin voi päästä. Lisää videoon tai muihin rekrytointikampanjan sisältöihin call-to-action, jolla ohjaat ihmiset täyttämään hakemuksen. Hyvä ja suosittukaan rekryvideo ei toimi, jos se ei konvertoi tavoitteita.

https://vimeo.com/658649436
Esimerkkivideo: Rekryboosti – Grundium

Haluatko oppia lisää keinoista rekrytoinnin, ja työnantajabrändin viestimiseen visuaalisesti videoiden avulla. Heimo lanseerasi kevään kunniaksi neliosaisen vlogisarjan, jossa perkataan asiakkaillemme toteuttamiamme videoita läpi, kohta kerrallaan. Voit tilata vlogisarjan tästä!

Heimo Films on lanseerannut nopeaan rekryviestintään Rekryboosti-videokokonaisuuden. Jos rekrytointi ja sen markkinoinnin kehittäminen on ajankohtaista, tutustupa Rekryboostiin tästä!

Lue lisää aiheesta:

Työnantajabrändivideo | 5 vinkkiä vaikuttavaan työnantajabrändivideoon
Lue lisää
Rekrymarkkinointi kannattaa aloittaa ajoissa.
Lue lisää
Näin helpotat videolla esiintymistä
Lue lisää