Työnantajabrändivideo: 5 vinkkiä vaikuttavaan työnantajabrändivideoon

Työnantajabrändivideo | 5 vinkkiä vaikuttavaan työnantajabrändivideoon

Työnantajabrändivideo ja muut työnantajabrändin viestinnän sekä rekrymarkkinoinnin työkalut ovat palveluita, joita meiltä kysytään jatkuvasti yhä enemmän. Kilpailu osaajista kovenee, ja rekrymarkkinoinnin prosessit ovat monissa yrityksissä nykyisin täysin verrattavissa tehokkaisiin ja monimutkaisiinkin myyntifunneleihin.

Kuten muussakin digitaalisessa markkinoinnissa, hienoinkaan myynti- tai tässä tapauksessa rekryputki ei toimi, jos mainokset ja muut markkinointimateriaalit eivät ole hyviä, huomiota herättäviä ja kiinnostavia.

Tämänkertaisessa blogissa jaamme viisi vinkkiä, jotka huomioimalla rakentuu vaikuttava, edukseen erottuva ja uskottava työnantajabrändivideo.

1. Hyödynnä tarinankerrontaa työnantajabrändivideossa

Kuten yritys- tai tuotebrändi, myös työnantajabrändi ja työnantajabrändivideo kertoo tarinan. Videossa ei pelkästään luetella yrityksen saavutuksia, ominaisuuksia ja työsuhde-etuja, vaan luodaan kiehtova ja merkityksellinen kertomus, johon katsoja voi samaistua ja tätä kautta sitoutuu videoon ja ymmärtämää yrityksen arvoja, kulttuuria ja visiota. Tarina voi esimerkiksi keskittyä yksittäisen työntekijän matkaan tai kuvailla yrityksen vaikutusta yhteiskuntaan. Työnantajabrändivideossa on myös ehdottomasti lupa rakentaa tarinaa metaforien ja vertausten avulla, ja viestiä niitä visuaalisestii. Ole luova ja pyri välittämään yrityksesi ainutlaatuisuus ja merkitys katsojille.

2. Luovaa, mutta autenttista

Vaikka brändäyksessä on lupa vähän revitellä luovuudella, pidä kuitenkin huoli, että videon sanoma on totta, ja työnantajabrändivideo on aito ja rehellinen. Se näyttää todellisia ihmisiä ja tilanteita yrityksessäsi, eikä ole liian lavastettu tai tekaistu. Autenttisuus luo luottamusta ja auttaa potentiaalisia työnhakijoita saamaan realistisen kuvan siitä, millaista olisi työskennellä yrityksessäsi. Älä pelkää näyttää myöskään haasteita tai epäonnistumisia, sillä nekin voivat olla osa yrityksesi tarinaa ja oppimiskokemuksia.

Työnantajabrändivideolla kannattaa ilman muuta tuoda esiin nykyisiä työntekijöitä. Osallista ihmisiä yrityksesi eri toiminnoista mukaan videon tekoon jo suunnitteluvaiheessa. Näin saat mukaan autenttisia, pieniä yksityiskohtaisia, jotka voivat olla juuri se seikka, joka erottaa lopulta hyvän videon mestariteoksesta. Anna työntekijöiden myös kertoa omista kokemuksistaan ja työskentelystään itse videolla. Korosta myös eri tiimejä ja työtehtäviä, jotta katsojat saavat monipuolisen kuvan mahdollisista urapoluista yrityksessäsi.

3. Visuaalisuus on tärkeää

Tehokas työnantajabrändivideo on autenttisen ja kiinnostavan tarinan lisäksi myös visuaalisesti houkutteleva ja ammattimaisesti toteutettu. Panosta hyvään kuvanlaatuun, äänitykseen ja videon editointiin. Käytä visuaalisia elementtejä, kuten monipuolisia kuvakulmia, dynaamisia leikkauksia ja värikkäitä grafiikoita luomaan mielenkiintoista katselukokemusta. Työnantajabrändivideossa voi hyödyntää aivan hyvin myös stock-kuvapankkikuvaa, jos se tukee videon tarinaa!

Kannattaa huolehtia myös siitä, että video on selkeästi brändätty yrityksesi ilmeeseen ja tyyliin, jolloin katsoja osaa yhdistää sen mielessään yritykseesi. Hyödynnä siis värejä, fontteja ja muita visuaalisia elementtejä! Esimerkiksi Heimon omissa materiaaleissa toistuu usein nuotio, sattuneesta syystä… 

4. Kiteyttäminen on päivän sana

Vaikka videossa kerrotaan tarinaa, ei työnantajabrändivideon tarvitse, eikä välttämättä kannata olla pitkä. Nykyään ihmisten huomioaika on lyhyt, joten pidä video napakkana ja tiiviinä. Keskity tärkeisiin viesteihin ja vältä turhaa toistoa, sekä rakenna mielenkiintoinen koukku heti alkuun.

Työnantajabrändivideosta kannattaa toteuttaa samalla vaivalla useampi eri versio eri käyttötarkoituksiin. Päävideosi voi kestää esimerkiksi noin minuutin, mutta samoista materiaaleista voidaan tehdä yksi tai useampi, noin 15 sekunnin mittainen versio esimerkiksi mainoskäyttöön. Viestin vakuuttava kiteyttäminen riittävän tiukkaan pakettiin voi olla hieman taitolaji, johon kannattaa kysyä apua myös ammattilaisilta.

5. Viesti työnantajabrändiä monikanavaisesti

Suurimman hyödyn työnantajabrändivideostasi saat, kun hyödynnät sitä monikanavaista. Jaa video sosiaalisessa mediassa, lisää se yrityksesi verkkosivuille ja sisällytä se rekrytointiprosessiin. Hyödynnä videota mainonnassa eri alustoilla, voit myös käyttää videota messuilla ja tapahtumissa tai lähettää sen suoraan potentiaalisille työnhakijoille, esimerkiksi ennen työhaastattelua.

Monikanavaisuus auttaa tavoittamaan laajemman yleisön ja lisäämään videon näkyvyyttä. Pieni räätälöintityö editointipöydällä on verrattain edullista, mutta voi tuoda merkittävätkin näkyvyyshyödyt.

Työnantajabrändivideo on usein satsaus, joka ei toistu ihan kuukausittain. Siksi kannattaakin panosta laatuun ja ammattimaiseen toteutukseen, ja luoda video, joka erottuu kilpailijoista, kestää käyttöä ja jättää pitkäaikaisen vaikutuksen katsojiin.

Miksi Heimo puhuu tästä?

Ihmiset ja kasvu ovat toimintamme ydin, ja siksi haluamme korostaa niiden merkitystä. Parhaimmillaan ihmiset, kasvu ja videot yhdessä ovat avaintekijä organisaation matkalla kohti seuraavaa tasoa.

Siksi haluamme auttaa myös sinua aidon työnantajabrändin selvittämisessä ja viestinnässä parhaan kykymme mukaan.

Lataa ilmaiseksi Heimon työnantajabrändiopas!

Kaipaatko jeesiä työnantajabrändivideon kanssa? Anna meidän auttaa!

Palveluvalikoimaamme kuuluvat työnantajabrändifilmit, ja myös yksittäiset rekryvideot, joiden toteutuksen voit tilata vaikka suoraan verkkokaupastamme! Laajempan työnantajabrändin videoviestäntään kannattaa tutustua jatkuvaan Videopäällikkö-malliimme.

Vaihtoehtoiseseti voit jättää tarjouspyynnön tai laittaa suoraan viestiä myyntitiimillemme, niin saadaan hommat alulle sitäkin kautta! 🔥

 

Lisää rekrymarkkinoinnista ja työnantajabrändin viestinnästä:

Rekrymarkkinointi kannattaa aloittaa ajoissa.
Lue lisää
Näin helpotat videolla esiintymistä
Lue lisää
Työnantajabrändin viestintä tapahtuu ihmiset edellä
Lue lisää