Somevideo: Videoiden tekniset suositukset eri kanaviin 2024

Somevideo on mainio ja tehokas formaatti moneen kanavaan. Se paketoi viestisi kompaktiin muotoon ja esittää sen kiinnostavalla ja huomiota herättävällä tavalla. 

Eri somekanavia kuitenkin tunnetusti riittää kuin niitä kuuluisia kärpässieniä sateella, ja ettei homma kävisi liian helpoksi, niitä tulee vieläpä jatkuvasti lisää. Trendit vaihtelevat sukkelaan, ja myös kanavien omat vaatimukset sisällölle ja algoritmit elävät jatkuvasti.

Eri somekanavat ovat keskenään monilta osin samanlaisia, mutta myös erilaisia. Yhteistä on kuitenkin, että lähes kaikissa kanavissa videota pidetään parhaana formaattina sisällölle. Kanavien tekniset vaatimukset sisällölle, kuten somevideoille kuitenkin eroavat jonkun verran toisistaan: Toinen kanava tykkää pystyvideosta, toinen vaakavideosta, toinen pitkästä, toinen lyhyestä.

Miten sitten tiedät, millaisessa muodossa somevideo kannattaa postata mihinkin kanavaan?

No siihen kysymykseen liittyen olet täysin oikeassa paikassa! Kasasimme tähän artikkeliin yleisimpien somekanavien tekniset vaatimukset ja suositukset vuodelle 2024 yhteen pakettiin. Jatka lukemista ja katso suositukset omaan tärkeimään kanavaasi, tai ehkä siihen uuteen kanavaan, jonka haluaisit tänä vuonna ottaa haltuun!

Somevideon tekniset specsit eri kanaviin 2024

Jotta somevideoista saadaan kanavissasi paras hyöty irti, on tärkeää, että ne vastaavat teknisesti julkaisukanavan suosituksia ja vaatimuksia.

Nämä suositukset pätevät niin orgaaniseen sisältöön kuin myös maksettuun mainontaan: Toimiihan maksettu somemainonta parhaiten silloin, kun mainossisältö sopeutuu formaatin puolesta kanavan muuhun sisältöön (toki videon itsessään on hyvä erottua, kuten minkä tahansa mainoksen!).

Ota tästä lista itsellesi talteen:

Instagram:

IG Reels:
Suositeltu kuvasuhde: 9:16 (pystyvideo) Videon pituus: max. 1,5 min Muuta huomioitavaa: Ei tekstityksiä aivan alas
Syöte:
Suositeltu kuvasuhde: 1:1 (neliö) tai 4:5 (matala pystyvideo) Videon pituus: max. 60 min, suositus max. 1,5 min Muuta huomioitavaa: Alle 1,5 min pituiset videot julkaistaan Instagramissa automaattisesti Reelseinä.
IG Story:
Suositeltu kuvasuhde: 9:16 Videon pituus: max. 1 min

LinkedIn:

Orgaaninen sisältö:

Suositeltu kuvasuhde: 1:1 tai 4:5
Videon pituus: 15-30 tai 30-90 s, riippuen videon sisällöstä

Maksettu mainonta:

Suositeltu kuvasuhde: 1:1 tai 4:5
Videon pituus: alle 30 s

Facebook:

Reels:
Suositeltu kuvasuhde: 9:16 Videon pituus: max. 1 min Muuta huomioitavaa: Ei tekstityksiä aivan alas
Syöte:
Suositeltu kuvasuhde: 16:9 (vaakavideo) tai 9:16 Videon pituus: max. jopa 4 tuntia, suositus rutkasti lyhyempi, riippuu videon sisällöstä
Story:
Suositeltu kuvasuhde 9:16 Videon pituus: max. 20 s
Maksettu Meta-mainonta:
Kuvasuhde: suositus käyttää samasta videosta 9:16, 1:1 & 16:9 -versioita Videon pituus: max. 30 s Muuta huomioitavaa: Facebook-mainokset pyörivät myös Instagramissa, jos tilit on yhdistetty

 TikTok:

Orgaaninen sisältö:
Suositeltu kuvasuhde: 9:16 Videon pituus: puhelimella kuvattuna max. 3 min, ladattuna max. 10 min, suositus 21-34 s
Maksettu mainonta:
Suositeltu kuvasuhde: 9:16 Videon pituus: max. 1 min, suositus 15 s

 YouTube: 

Video:
Suositeltu kuvasuhde: 16:9 Videon pituus: max. 12 h, suositus 3-8 min
Shorts:
Suositeltu kuvasuhde: 9:16 Videon pituus: max. 1 min
Mainonta:
Suositeltu kuvasuhde: 16:9 (suositeltavaa myös 1:1- ja 9:16-versiot videosta) Videon pituus: 6, 15, 30 s tai 6 min mainosmuodosta riippuen
Videomarkkinointi somessa voi tuoda oikein tehtynä hyviä tuloksia.
Lue lisää
Sisältömarkkinointi: Suunnittele jatkuvat sisällöt näiden kolmen vaiheen kautta
Lue lisää
B2B-markkinointi orgaanisessa somessa
Lue lisää