Maaginen gimbaali, vuoristorata ja avulias yhteisö: Laura viihtyi, oppi ja innostui Heimolla

Työharjoittelu Heimolla oli Lauran mukaan antoisa.

Heimossa syksyn ajan työharjoittelua suorittanut Laura laittoi tekstimuotoon ajatuksia, fiiliksiä ja ennen kaikkea kokemuksia menneestä harkkajaksosta. Mukana on myös otteita Lauran harkkapäiväkirjasta. Tervetuloa mukaan!

12 viikon työharjoitteluni Heimo Filmsillä meni äärimmäisen vauhdikkaasti. Palataan ajassa taaksepäin elokuiseen torstaihin, kun työharjoitteluni lähti käyntiin. Eetu ja Jyri järjestivät kahden päivän aivoja räjäyttävän perehdytyksen. Jyri taisi kysyä, onko minulla kysyttävää, mutta tiedonmäärästä seonneena pysyin hiljaa. 🙂

Seuraavalla viikolla ohjaajani Rasmus saapui ja läväytti heti asiakastyön eteen ja opetti värimäärittelyn saloja. Tästä hetkestä lähtien oltiin vahvasti vuoristoradan kyydissä menon vain yltyessä.

17.8. torstai (Ensimmäinen kokonainen viikko)

”Tänään hioin omaa videota. Askelten äänet eivät mene ihan synkassa ja ne on saatava osumaan kohdilleen. Tänään muokkasin asiakkaan palautteen mukaan heidän videota. Tästä työstä sain palautteeksi, että seuraaviin tehtäviin minut voi heittää veteen ilman pelastusrengasta. Tosin salaa mietin, että apu on onneksi silti lähellä!”

Ensimmäisen viikon jälkeen mietin selviänkö hengissä vielä 10 viikosta. Mutta vaikeahan sieltä vuoristoradan kyydistä on kesken matkan päästä pois, enkä olisi kyllä edes halunnut.

Ensimmäiset kuvaukset olivat Williamin kanssa Vantaalla. Oli mukava päästä näkemään kuinka Heimolla toimitaan kuvauspaikalla. Tuli fiilis, että haluan tätä lisää. Elokuun loppu olikin kuvauspaikoilla kiireistä, kaksi todella erilaista paikkaa pääsin Rasmuksen hellässä huomassa opettelemaan. Paljon hassuja sattumuksia ja huumoria mahtui myös päiviin!

31.8. torstai

”Gimbaali ei tottele mua ollenkaan! Uskon, että Rasmus on taikonut sen, tai sitten vaan hänellä on MAGIC TOUCH…Magic Rasse! Kuvauspäivä muuten oli tosi antoisa ja opettavainen. Rasmuksella on hyvä tatsi opettamiseen!”

Syyskuussa pääsin Heimolla oikein kunnolla työn makuun. Editointia, käsikirjoituksen tekoa ja raakaleikkuuta. Täällä on ollut positiivista se, että töitä saa tehdä ja niitä on paljon! On saanut kokea oikeasti olevansa hyödyksi, myös avun pyytäminen on helppoa keneltä vain.

20.9. keskiviikko

”Kouluvierailupäivä Rasmuksen ja Veetin kanssa! Kuvasin BTS-materiaalia. Rasmus oli varmasti taikonut gimbaalin tottelemaan minua. Oli jo paljon helpompaa kuvaaminen. Tosin kuvattavat osaavat olla myös kameran edessä.”

21.9. torstai

”Tänään kuvasin materiaalia slämäreihin. Niitä en ehtinyt vielä lähteä editoimaan.

Tänään haasteeksi tuli, kun yhden sanan yksi kirjain muuttui puheessa N-kirjaimesta R-kirjaimeen. Veeti hoiti homman ihan kunkkuna. Ja näytti kuinka ääntä editoidaan Adobe Auditionissa. Pienen säädön jälkeen R-kirjain hävitettiin ja tilalle tuli N-kirjain. Niin saatiin sana oikein, jes! Oltiin ihan äänen ytimessä! Tai Veeti oli, minä olin henkinen tuki!\”

Syyskuun loppuun mennessä olin saanut Heimon työnteosta oikein kunnolla kiinni ja rutiini oli alkanut ilmestymään työhöni. Välillä oltiin kuvauspaikoilla, välillä editoimassa. Rasmus edelleen oli valtavana tukena niin kuvauspaikoilla kuin jälkituotannossa, ja sehän antoi itselle vain enemmän itseluottamusta.

Lokakuun alku oli myös kiireistä aikaa. Kuvasin studiolla (josta olin oikeasti alkanut tykkäämään!), olin kuvattavana (noh, meni jo paremmin, mutta vielä hiukan jännittävää touhua!), editoin, etsin musiikkia (tämäkään ei ole aina helppoa!), raakaleikkasin, exporttasin, tekstitin ja toistin tätä.

Työharjoittelun toiseksi viimeisellä viikolla oli taas vauhti päällä. Somevideoiden kuvaamista pienellä huumoriannoksella höystettynä, lopputulosta odotellessa!

26.10. torstai

”Tänään oli tapahtumarikas päivä. Somefilmien exporttaus vaihtui lennosta Slämärien tekoon. Tästä siirryin Veetin ja minun eilen kuvaaman Refeboostin materiaalien proxyjen tekoon ja raakaleikkaukseen. Välissä hoidin tekstitykset eri videoille. Ja jatkoin taas Refeboostin tekoa. Ensin työ, sitten huvi, arvostan näitä tehokkaita päiviä.”

Kokonaisuutena työharjoittelu Heimolla on ollut opettavainen, paljon naurua ja täällä on saanut tehdä töitä oikein kunnolla. Arvostukseni ja mielenkiintoni videotuotantoa kohtaan on vain noussut kohisten ja se on suurimmaksi osaksi Heimo Filmsin tiimin ansiosta.

Kiitos Heimo Films näistä 12 viikosta! Ja erityiskiitokset Rasselle, joka on jaksanut ohjata ja opettaa minua niin editoinnissa kuin kuvauspäivissä. Täällä oli hyvä olla!

\"\"

– Laura 

Koko Heimon poppoon puolesta, iso kiitos Lauralle menneestä syksystä, joka saatiin kanssasi viettää, se meni tosi sukkelaan! Kaikkea hyvää ja menestystä jatkoon!

xr:d:DAFs_4jFmos:51,j:2727354517664336048,t:24041511
Lue lisää
blogi_vuosikatsaus
Lue lisää
Vastuullisuus-cover
Lue lisää