Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miten videon hinta määräytyy?

Videon hinta ja se, miten se rakentuu, ovat kysymyksiä, joihin on tarpeen vastata päivittäin videoita tekevässä yrityksessä työskennellessä.

Videotuotantoala on palveluala, jossa asiakas maksaa tuottajan erityisosaamisesta ja palvelun tuottamiseen käyttämästä ajasta. Videotuotanto eroaa monista palvelualan palveluista, esimerkiksi vaikka hierontapalvelusta sillä, että asiakas saa käyttöönsä konkreettisena lopputuotoksena videon. Periaatteessa palvelun lisäksi myydään siis myös tuotetta.

Eri videotuotantoyrityksillä on hyvin eritasoisesti tuotteistettuja palvelupaketteja, mutta nyrkkisääntö on, että videon hinta perustuu käytettyyn aikaan. Videotuotannolle on määritelty tuntihinta, joka perustuu yrityksen tarjoamaan laatuun, osaamiseen ja tehokkuuteen. Eihän nimittäin ole perusteltua, että kokemattomampi yritys laskuttaisi samasta työstä enemmän, koska heillä menee tuotantoon enemmän aikaa.

Videotuotantoprosessi etenee vaiheittain:

  1. Käsikirjoitus ja suunnittelu sisältää suunnittelutapaamiset asiakkaan kanssa, käsikirjoitustyön ja kirjoituksen hiomisen, kunnes se on valmis toteutettavaksi. Lisäksi siihen kuuluvat kuvauspaikan ja näyttelijöiden, sekä kuvaustiimin valmistelu.

  2. Itse videon kuvaus kuuluu (luonnollisesti) tuotantoprosessiin. Ammattimaisesti toteutettu kuvaus vaatii laadukkaan kaluston, valaistuksen ja puhetta sisältävissä videoissa myös äänityksen. Lisäkustannuksia tulee, jos videon tekijä järjestää myös kuvauspaikan ja näyttelijät.

    Useimmiten kuvaukset saadaan purkkiin yhden päivän aikana, mutta joskus ne voivat venyä esimerkiksi vuodenaikojen tai sään myötä pidemmiksi. Tämä vaikuttaa tietty videon hintaan.

  3. Kuvauksen jälkeen alkaa se työläin vaihe, jossa video paketoidaan. Jälkikäsittelyyn saisi uppoamaan loputtomasti tunteja, mutta onneksi koko videon hinta on määritelty jo ennen tuotannon aloitusta tarjouksessa. On vain editoijasta kiinni, että videotuotanto pysyy taloudellisesti kannattavana myös tekijäyritykselle. Editoidun videon hintaan sisältyy meillä kaksi muutoskierrosta, jolloin asiakas voi pyytää muutoksia valmiiseen videoon, sekä videossa soivan musiikin hankkiminen.

Lisäksi videon hintaan voivat vaikuttaa matkakulut kuvauspaikalle, joten usein erityisesti pienemmissä tuotannoissa on kannattavaa suosia paikallisia toimijoita. Jotkut yritykset, kuten Heimo Films tarjoavat lisäksi apua valmiin videon julkaisussa ja levityksessä oikeille kohderyhmille. Nämäkin palvelut on eritelty tarjousvaiheessa, jolloin ne on huomioitu videon hinnassa, eikä yllätyksiä tule.

Usein videon hinnan kuvitellaan muodostuvan siitä, miten pitkä video on. Useimmiten lyhyemmän videon tekeminen on itse asiassa haastavampaa, kuin pidemmän, kun olennainen pitää pystyä tiivistämään lyhyempään pätkään.

Ammattimaisen toimijan kanssa toimiessa videon hinta selviää kokonaisuudessaan tarjousvaiheessa, ja mahdolliset erityistoiveista koituvat lisäkustannukset viimeistään suunnittelupalavereissa. Lisäksi Heimo Films tarjoaa 100 % tyytyväisyystakuun, jolloin ostamista ei tarvitse pelätä!

Herättivätkö videon mahdollisuudet kiinnostuksen?

OTA YHTEYTTÄ JA JUTUSTELLAAN LISÄÄ! →

Mitä tunteita postaus herätti?
5Hyödyllinen0Opin uutta0Pettymys0Hauska0Hämmentynyt
×

Morjesta!

Kysyttävää? Laita Heimopäällikölle Whatsappia!

× Kyssäreitä? :)