Videotuotannon budjetointi kolmen askeleen kautta

Videotuotannon budjetointi onnistuu Heimon vinkeillä.

Kuten varmaat jo tiesitkin, videot ovat erittäin tehokas monikanavaisen markkinoinnin työkalu. Ne kiinnittävät katsojan huomion, kertovat viestin kiinnostavalla tavalla ja monesti myös auttavat kiteyttämään olennaisen. Lisäksi visuaalinen kerronta toimii yleensä paremmin, kuin pelkkä puhe tai teksti.

Videot onkin syytä sisällyttää myös tulevana vuonna markkinointisuunnitelmaan ja -budjettiin. Se ikävä puoli niissä nimittäin on, että videot pitää aina jonkun tehdä, joko talon sisällä tai ulkopuolelta hankittuna. Tässä Heimon vinkit videotuotannon budjetointiin:

1. Perusjutut: Mitä videoita tarvitaan? Mitä kanavia on käytössä?

Tämä voi olla hieman haastavaa, mutta heti budjetointivaiheessa olisi mietittävä, mitä videoita tulevana vuonna tarvitaan tai halutaan tehdä, mihin käyttötarkoituksiin ja mihin kanaviin. Jos ollaan menossa esimerkiksi messuille, halutaanko sinne video? Kuinka usein someen halutaan päivittää videoita? Onko käsillä asiakasprojekteja, joista halutaan tehdä referenssivideo? Onko tiedossa tuotelanseerauksia tai vaikkapa rekrytointeja, joita olisi hyvä tukea videoilla?

Pyri katsomaan kauas, miettimään laaja-alaisesti, mutta olemaan realistinen, ja saamaan alustavia suunnitelmia paperille. Eri tyyppiset videot myös maksavat eri tavalla, joten videoiden määrän lisäksi kannattaa kirjata ylös niiden käyttötarkoitusta tai -tyyppiä.

2. Mitä voidaan tehdä itse, mitä kumppanin kanssa?

Nykyisin videota pystyy tekemään myös itse ilman kalliita kameroita ja laitteita. Puhelimella, edullisella mikrofonilla ja vaikkapa pienellä kuvausvalolla pääsee erittäin hyvin liikkeelle. Tämän vuoksi osa videoista kannattaakin tehdä ehdottomasti itse, mutta jälleen: realismia peliin!

Jos halutaan tehdä itse, on videoiden tekemiseen varattava riittävästi aikaresurssia ja vastuutettava se aidosti jonkun työtehtäväksi, ellei talossa sitten työskentele omaa videogurua! Lisäksi pitää asettaa myös odotukset oikealle tasolle: Kännykkäkameralla ja yhden hengen tuotannolla ei saada aikaan eeppistä brändifilmiä, mutta esimerkiksi kevyeksi somesisällöksi monesti aivan riittävää materiaalia, ja kanavista esimerkiksi TikTok itseasiassa perustuukin tällaisen ei-niin-tuotetun videon ympärille.

Videotuotantokumppanin kanssa työskentelyssä etuna on asiantuntemus, osaaminen, kalusto ja yleensä myös tiimi, joka hoitaa tuotannon kunnialla maaliin sovitussa aikataulussa. Videoalan ammattilaiselta löytyy myös ihan eri tavalla silmää esimerkiksi kuvakulmille, valaistukselle ja käsikirjoitukselle, joten ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä vähänkään vaativammassa tuotannossa.

Pohdi siis realistisesti, mitkä videot kannattaa ulkoistaa suoraan ammattilaisille, ja mitä lähteä toteuttamaan itse.

3. Selvitä, mitä tuotanto maksaa (aikaa ja/tai rahaa!)

Kun tiedät mitä videoita halutaan tehdä, mitä tehdään itse ja mitä kumppanin kanssa, on tietenkin videotuotannon budjetointia varten selvitettävä, mitä se sitten maksaa.

Omissa tuotannoissa huomioi budjetoidessa ainakin, kuka niitä edistää ja mistä aikaresurssit nipistetään. Kannattaa huomioida, että videon tekemiseen kuuluu kuvauksen lisäksi paljon muutakin, kuten suunnittelu- ja editointityötä. Varaa siis riittävästi aikaa. Mieti myös, tarvitseeko tuotantoa varten hankkia kuvauskalustoa tai vaikkapa rekvisiittaa.

Ammattilaisen kanssa tehtävien videoiden budjetointi voi olla kimurantimpaa, sillä melko harva yritys esittelee suoraan hintoja esimerkiksi verkkosivuilla (poikkeuksiakin onneksi löytyy!). Tässä kannattaakin konsultoida omaa videotuotantokumppania, esittää suunnitelmat ja kysyä hinta-arviota, he varmasti auttavat mielellään!

Jos kumppania ei esimerkiksi vielä ole, vaikkapa me Heimossa jeesaamme mieluusti! 🔥

Bonuksena:

Tiesitkö, että Heimo Filmsillä on myös videotuotannon verkkokauppa, jota monet asiakkaamme ovat käyttäneet apuna videotuotannon budjetoinnissa? Verkkokaupasta löydät yleisimpiä videokokonaisuuksia selkeästi avattuna ja hinnoiteltuna, ja voit myös räätälöidä niitä lisäpalveluiden avulla.

Kaupasta löydät esimerkiksi referenssivideot, rekryvideot, brändivideot ja someklipit ja niille hinnat!

Julkaisimme lisäksi tänä vuonna uuden Videopäällikkö-palvelun, jonka avulla teidät tarkalleen, paljonko videotuotantoon menee rahaa kuukaudessa, joka auttaa erityisesti, kun tarve videotuotannolle on jatkuva, ja mahdollistaa videoiden hankkimisen kuukausimaksulla.

Kaipaatko jeesiä videotuotannon kanssa? Anna meidän auttaa!

Tarjoamme videotuotannon ratkaisut erityisesti myynnin, markkinoinnin & rekrytoinnin tarpeisiin. Tuotannon suunnittelu lähtee sinun tarpeesi selvittämisestä, ja tämän jälkeen rakennamme yhdessä juuri siihen vastaavan ratkaisun.

Tutustu lisää palveluihimme, jätä suoraan tarjouspyyntö tai laita viestiä myyntitiimillemme, niin saadaan hommat alulle sitäkin kautta! 🔥

 

 

Lisää tekstejä videotuotannosta:

B2B-myyntiprosessi voi saada uusia ulottuvuuksia videoiden avulla
Lue lisää
Hanki videot yritykselle musitilistan vinkkien avulla.
Lue lisää
Videomarkkinointi somessa voi tuoda oikein tehtynä hyviä tuloksia.
Lue lisää